ایده کادو, دسته‌بندی نشده, کادو

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

فرنچ پرس و نحوه کار با آن:

فرنچ پرس چیست؟ این محصول با نام های پلانچر، پرس پات و کافی تییر هم شناخته می شود. فرنچ پرس از دو بخش اصلی اهرم فیلتر و مخزن تشکیل شده است. از ویژگی های فرنچ پرس می توان به کیفیت بالای قهوه ی دم شده و یا دمنوش اشاره کرد. همچنین تازه نگه داشتن عطر و طعم واقعی قهوه و دمنوش یکی از ویژگی های این محصول است. این محصول یکی از کلاسیک‌ترین روش‌ها برای دم‌آوری قهوه است.با این روش است که قهوه‌ای خوش‌عطر با طعم اصیل را تجربه می‌کنیم.

این محصول در دم کردن چای و چای سبز و دمنوش در مقابل لیوان های دم نوش که یک صافی سرامیکی دارد، بدلیل اینکه عمل فیلترکردن تفاله چای و دمنوش را خوب و دقیق انجام میدهد، محصول برتری است. فرنچ پرس فیلترکردن تفاله چای و دمنوش را خوب و دقیق انجام میدهد بنابراین در دم کردن چای و چای سبز و دمنوش در مقابل لیوان های دم نوش محصول بهتری است.

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

تاریخچه و مخترع فرنچ پرس:

مخترع دستگاه فرنچ پرس یک ایتالیایی به اسم «آتیلیو کالیماتی» بود که آن را در سال 1929 اختراع کرد. رواج این ابزار پس از دوران جنگ جهانی دوم بخصوص در فرانسه بود. در جنگ جهانی بیشتر با این ابزار قهوه تهیه می کردند، تهیه قهوه با آن باعث شد که قهوه حاصل از این دستگاه به نام قهوه فرانسه شناخته شود.

ساختار فرنچ پرس: 

این محصول با نام های پلانچر، پرس پات و کافی تییر هم شناخته می شود. فرنچ پرس از دو بخش اصلی اهرم فیلتر و مخزن تشکیل شده است. از ویژگی های فرنچ پرس می توان به کیفیت بالای قهوه ی دم شده و یا دمنوش و همچنین تازه نگه داشتن عطر و طعم واقعی قهوه و دمنوش می توان اشاره کرد.
فرنچ پرس انواع متفاوتی دارد از جمله: شیشه ای، فلزی، پلاستیکی و سرامیکی. که با توجه به کارایی هایی که دارید می توانید از آن ها استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که از فرنچ پرس های پلاستیکی استفاده نکنید. درست است که نمی شکند اما استفاده از آب جوش در آن باعث سرطانی زا شدن آن می شود.

یک لیوان فرنچ پرس از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود. مخزنی پارچ‌ مانند که می‌تواند از جنس‌های مختلفی مانند شیشه یا فلزی باشد؛ اهرمی پیستونی همراه با تعدادی صفحه فیلتر؛ درپوش یا به‌ عبارتی کلاهک که به اهرم متصل است. این محصول یکی از ساده ترین و ارزانترین روش های درست کردن قهوه است که در حال تبدیل شدن به یکی از محبوب ترین روش های تولید قهوه در صنعت مواد غذایی است.

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

فرنچ پرس و نحوه کار با آن:

آسیاب کردن قهوه:

قبل از شروع مراحل دم کردن قهوه فرنچ پرس لازم است که بدونیم مهمترین و پایه این نوع قهوه آسیاب قهوه است که بسیار کلیدی است و بیشترین تاثیر در طعم نهایی قهوه شما دارد. اگر آسیاب خانگی دارید ابتدا باید این مراحل را انجام دهید. در ابتدا دانه‌های قهوه را به صورت درشت آسیاب می‌کنیم.بهتر است قهوه دانه درشت آسیاب شود. دقت کنید، اگر پودر قهوه ی شما زیادی ریز باشد و یا زمان زیادی خیس بخورد، سبب می شود بیش از حد عصاره ی قهوه از آن خارج شود و باعث ایجاد طعمی تلخ و نامطلوب می شود.

گرم کردن مخزن فرنچ پرس:

بهتر است که قبل از اضافه کردن پودر قهوه، مقداری آب گرم را داخل مخزن فرنچ پرس بریزیم و با اهرم صافی چندبار آب را پرس کنیم تا مخزن گرم شود. سپس آب داخل مخزن را خالی می‌کنیم.

ترکیب پودر قهوه و آب:

در گام بعدی پودر قهوه را داخل مخزن فرنچ پرس می‌ریزیم و مقداری آب داغ روی آن اضافه می‌کنیم و ۳۰ ثانیه صبر می‌کنیم تا گاز قهوه خارج شود. سپس مقدار آب باقی مانده را به پودر قهوه اضافه می‌کنیم. برای هر فنجان قهوه، دو قاشق مرباخوری قهوه فرانسه در داخل فرنچ پرس خشک بریزید (مقدار قهوه بسته به سلیقه می‌تواند کمتر یا زیادتر از این حد شود). آب داغ ۹۳ درجه را یک بار به‌طور دَورانی طوری که همه جای قهوه خیس بخورد، روی آن بریزید و ۳۰ ثانیه صبر کنید. بار دوم، آب را باز به شکل دَورانی و این بار کامل، داخل فرنچ پرس بریزید و یک دقیقه صبر کنید. بعد از یک دقیقه با قاشق، قهوه را آرام هم بزنید و سه دقیقه صبر کنید. برای یک وعده 4 نفره 4 فنجان آب جوش لازم دارید. آب را به دستگاه فرنچ پرس اضافه کنید.

فیلتر کردن قهوه:

اهرم فیلتر فرنچ پرس، قهوه را صاف و فیلتر می‌کند تا ذرات معلق قهوه ته‌نشین شوند و قهوه‌ای شفاف را می‌دهد.
اهرم فیلتر را به‌آرامی از بالا به پایین فشار می‌دهیم و قهوه را فیلتر می‌کنیم. پرس را بیرون آورده و دوباره این کار را تکرار کنید. قهوه آماده است و آن را سرو می‌کنیم. قبل این‌که قهوه را پرس کنیم، قهوه از سطح آب به سمت پایین حرکت می‌کند که این نشان می‌دهد قهوه دم کشیده است. اهرم فرنچ پرس را آرام به جهت پایین فشار بدهید.شاید 3 الی 4 دقیقه یا کمی بیشتر به زمان نیاز خواهید داشت تا قهوه‌ی مورد نظرتان آماده شود.

 

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

 

فوم دادن به شیر :

شیر فوم گرفته شده و فوم شیر در بسیاری از نوشیدنی‌ها همانند لته و کاپوچینو استفاده می‌شوند. گاهی ممکن است با شنیدن واژه فرنچ پرس نا خودآگاه یاد قهوه بیفتیم ولی باید گفت که این وسیله اگر چه بیشترین کاربرد را در تهیه قهوه دارد ولی برای حالت فوم دادن به شیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای این کار ابتدا شیر را روی اجاق بجوشانید. سپس داخل این محصول ریخته و اهرم را چندین بار به بالا و پایین حرکت دهید. به همین سادگی شما می توانید کف شیر را آماده و به نوشیدنی خود اضافه کنید. شیر حالت فوم شده به همراه قهوه و بسیاری از شیک ها و نوشیدنی ها استفاده می شود. توجه داشته باشید حجم شیر در این حالت دو برابر می شود بنابراین مقدار شیری که داخل دستگاه میریزیم نصف اندازه لیوان باشد.

 

تهیه انواع دمنوش با فرنچ پرس:

برای تهیه فرنچ پرس نیاز نیست حتما قهوه خور باشید تا این وسیله به کارتان بیایید. فرنچ پرس برای تهیه چای و دمنوش هم کاربرد دارد. برای مثال شما می توانید دمنوش هایی مانند به لیمو، گل محمدی و بهارنارنج را در مخزن این وسیله قرار دهید و با حرکات اهرم این دستگاه عطر و رنگ بهتری از دمنوش خود داشته باشید.

چای:

برای تهیه چای دمنوش هم دقیقا مثل قهوه عمل میکنیم. چای خشک و به مقدار کافی آب جوش رو درون این محصول ریخته. دسته پرس را پایین می بریم ولی کاملا پایینش نمیبریم و میذاریم برای ۳ الی ۴ دقیقه همینطور بماند تا کاملا چای دم بکشد . بعد از ۳ الی ۴ دقیقه دسته فرنچ پرس رو پایین تر میبریم تا جلو تفاله های چای و دمنوش گرفته بشه و چای رو داخل فنجون میریزیم.

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

 

گرفتن آب انواع تمشک ها:

اگر نیاز به یک میکس سریع و راحت دارید و می خواهید آبِ میوه های کوچک مثل تمشک را بگیرید، کافی است که مقداری تمشک مورد نظر خود را داخل مخزن بریزید و اهرم را پایین بکشید تا آب آن خارج شود و از این نوشیدنی لذت ببرید.

بیرون کشیدن روغن یا آب مواد:

اگر عاشق روغن زیتون های خوشمزه هستید، می توانید از فرنچ پرس استفاده کنید. کافی است ماده گیاهی را که می خواهید داخل آن بریزید و با استفاده از اهرم ها فشار دهید تا روغن آن بیرون بزند.

مرطوب کردن مواد خوراکی خشک شده:

اگر عاشق سبزیجات یا نودل های خشک شده هستید، یکی از بهترین راه ها برای مرطوب کردن این مواد خوراکی، استفاده از این محصول است که می تواند آن ها را کمی مرطوب کند تا خوردن آن ها راحت تر شود. مقدار کمی از سبزیجات خشک را داخل آن بریزید و مقداری آب اضافه کنید. آب باید به طور کامل سبزیجات را پوشش دهد. سپس اهرم را به سمت پایین ببرید تا مواد مرطوب شوند.

گرفتن آب سبزیجات تازه:

چه چیزی بهتر از اینکه شما آب سبزیجات تازه را میل کنید . این کار را به راحتی از طریق این محصول به انجام برسانید. فقط کافی است سبزی مورد علاقه خود را داخل آن بریزید و با اهرم، آن را فشار دهید تا آب اضافی آن را بگیرید و میل کنید.

 

فرنچ پرس و نحوه کار با آن

انواع فرنچ پرس:

اگر شما خواستار تهیه فرنچ پرس می باشید حتما دنبال یک مارک خوب هستید تا با خیال راحت از این وسیله استفاده کنید. حتما به فروشگاه ما سر بزنید تا بتوانید بهترین نوع فرنچ پرس را انتخاب کنید. در پاسخ به این سوال شما باید بگوییم این محصول یک وسیله ای شبیه به لیوان است که معمولا دارای جداره ای شیشه ای می باشد. در هنگام تهیه آب جوش ، شیر داغ و یا هر مایع دیگر داغ قرار می گیرد بنابراین این جداره باید محکم و نشکن باشد تا در این حین مشکلی پیش نیایید.  بنابراین در هنگام تهیه باید به جنس جداره آن بیشتر از هر چیز دیگری دقت داشته باشید.

شیشه ای:

فرنچ پرس های شیشه ای علاوه بر این که دارای زیبایی هستند، مناسب ترین جنس برای جداره این وسیله شیشه ای است که علت آن این است که در هنگام کار با این وسیله ما می توانیم عمل دم شدن را مشاهده کنیم. همچنین این جنس طعم و بوی قهوه را تغییر نمی دهد.  ولی آن چه که مسلم است جنس شیشه ای بسیار شکننده تر نسبت به جنس های دیگر است. بنابراین در هنگام خرید توجه داشته باشید که جنس شیشه ای نشکن باشد. البته برخی از مارک ها دارای یک جدار شیشه ای جدا نیز می باشند که در صورت شکست بتوانید از این وسیله همچنان استفاده کنید.

فلزی:

فرنچ پرس‌های فلزی از دوام بالاتری برخوردارند و با هر زمین‌افتادنی هزارتکه نمی‌شوند. این جنس معمولا از دیواره دولایه تشکیل می‌شوند (چیزی شبیه ماگ‌های مسافرتی) تا بتوانند محتویات داخل‌شان را مدت طولانی‌تری گرم نگه دارند. البته کیفیت فلزی مورداستفاده هم شرط است. فلزی 18/8 یا 18/10 (نسبت کروم به نیکل) بهترست. درمجموع فرنچ پرس فلزی دوام بیشتری در مقایسه با مدل‌های شیشه‌ای دارد. ولی معمولا فرنچ پرس با جدار فلزی توصیه نمی شود چون در هنگام کار با این وسیله شما متوجه عمل آمدن کامل فوم و دم شدن نمی شوید.

پلاستیکی:

آن چه که مسلم است فرنچ پرس با دیواره پلاستکی برای سلامتی مضر است و ریختن آب داغ در آن باعث تولید مواد مضر و سرطان زا می شود . همچنین این  نوع جداره ممکن است طمع و بوی قهوه و نوشیدنی شما را عوض کند ولی این نوع فرنچ پرس ها نسبت به انواع دیگر قیمت به نسبت ارزان تری دارند و مشکل شکستگی را ندارند.

سرامیکی:

فرنچ پرس های سرامیکی یکی از انواع بسیار زیبا هستند و البته کمی گران تر نسبت به انواع دیگر آن. ولی این نوع بسیار شکننده تر می باشد. البته ممکن است این محصول دارای جدار فلزی باشد و مشکل شکستن جداره به این صورت شده باشد

برای مشاهده و خرید انواع فرنچ پرس ها میتوانید به اینجا یه سری بزنید.

بازدیدها: 111

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *